ÁRNYÉKOLÁSTECHNIKA - VÁMOSABLAK.HU

Tartalomhoz ugrás

ÁRNYÉKOLÁSTECHNIKA

Külső árnyékolók

Alumínium redőnyök
Az Alumínium redőny, a horganyzott acél tengelyt kivéve, teljesen alumínium alapanyagból készül, ezáltal akár egy életre kitarthat számunkra. Csapágyazott oldalvég, kefézett lefutó, gumis záróléc, szigetelt lamella jellemzi a szerkezetet. Tokformáját tekintve megkülönböztetünk szögletes, illetve íves (rondo) tokos redőnyöket. Alapesetben fehér és sötétbarna  színben, de redőnyléc minta alapján széles választékban rendelhető. A tok és lefutó RAL színskála alapján színterezhető. Igény szerint, beépített, lehúzható rolós rovarhálóval is készíttethető. Mozgatása történhet kézi (gurtnis), vagy motoros működtetéssel.
Garancia ideje 36 hónap!
Új családi, valamint társas házak építésénél egyre gyakoribb a vakolható (elrejthető) tokkal való beszerelése. Ebben az esetben is nagyon fontos már a kivitelezés előtt tanácsot kérni a kialakítással, illetve a beépítéssel kapcsolatban! Ugyanez érvényes a motoros redőny rendelése esetén is. Sajnos nagyon gyakori probléma a nem szakszerű beépítés. Ez főként szigeteléskor, színezéskor elkövetett hibákból adódik, ami miatt nem lehetséges minőségi munkát végezni. Ezek miatt nagyon fontos, hogy a kommunikáció időben történjen meg!!!
Rejtett tokos redőnyök

A felső tokos, vagy ráépített redőnyöket, a nyílászáró tetejére szerelve, az ablakkal egyidejűleg lehet beépíteni. Utólag felszerelhetőségre már nincs lehetőség! A redőnyszekrény légkamrás műanyagból készül, belső oldalon hőszigetelő nikecellel ellátva. A redőny rendelhető műanyag vagy alumínium lamellával és lefutó sínnel egyaránt. Lehúzható rolós rovarháló beépítésére is van lehetőség. Működtetése kézi (gurtnis), vagy motoros mozgatással történhet. Színválaszték műanyag redőnyök esetében általában fehér, míg alumínium redőnyöknél széles színskálából lehetséges.
Garancia ideje műanyag redőnyöknél 12 hónap, alumínium esetében 36 hónap!
Ez a redőnytípus jellemzően a régi redőnytokos ablakok cseréje alkalmával kerül beépítésre. Előfordulhat új családi házak esetében is, de fontos már a falazás előtt tanácsot kérni a kialakítással kapcsolatban!  Ugyanez érvényes a motoros redőny rendelése esetén is.

A külső, vakolható tokos redőny a szigetelés, illetve vakolás előtt kell, hogy a helyére kerüljön. A redőny rendelhető műanyag vagy alumínium lamellával és lefutó sínnel egyaránt. Szerelhető  lehúzható rolós rovarhálóval is. Működtetése kézi (gurtnis), vagy motoros mozgatással történhet.
Garancia ideje műanyag redőnyöknél 12 hónap, alumínium esetében 36 hónap!
Ezen redőnytípus esetében is fontos már a falazás előtt tanácsot kérni a kialakítással kapcsolatban! Sajnos nagyon gyakori probléma a nem szakszerű beépítés. Ez főként szigeteléskor, színezéskor elkövetett hibákból adódik, ami miatt utólag nem lehetséges minőségi munkát végezni! Ezek miatt nagyon fontos, hogy a kommunikáció időben történjen meg!!!
Műanyag redőnyök

A Hagyományos, külső tokos, műanyag redőny a legolcsóbb redőnytípus, amely egyre jobban kiszorul a piacról. Ennél a redőny fajtánál a tengely műanyag, valamint a tengely forgása egyszerű csapszeges megoldású. Horganyzott acéltokkal, acél oldalvéggel, műanyag (vékony falú) lefutó sínnel készül. A redőnyök színe minden esetben (sajnos) csak fehér lehetséges. Legegyszerűbb típus, működtetés gurtnival történik.
Garancia ideje 12 hónap!

Az Új típusú műanyag redőny mára szinte teljesen kiszorítja a Hagyományos elődjét. Külső megjelenésében majdnem teljesen megegyezik az alumínium redőnnyel. Szintén horganyzott acél tokkal készül, viszont az oldalvég alumínium öntvényből, amely csapágyazható, ezáltal könnyebb és csendesebb működést eredményez. A lefutó sín karcsúbb méretű, de anyagában vastagabb falú, melynek belső oldala kefézett kivitelű, ami elősegíti a még csendesebb működést. Kivétel nélkül acél tengellyel, gumi betétes alsó alumínium záróléccel szereljük. Külön kérésre kérhető alumínium lefutóval, valamint beépített lehúzható rolós rovarhálóval. A műanyag redőnyléc színe csak fehérben érhető el, a tok és a lefutó sín (amennyiben alumínium) RAL színskála alapján színterezhető.
Garancia ideje 24 hónap!
Új családi, valamint társas házak építésénél egyre gyakoribb a vakolható (elrejthető) tokkal való beszerelése. Ebben az esetben is nagyon fontos már a kivitelezés előtt tanácsot kérni a kialakítással, illetve a beépítéssel kapcsolatban! Sajnos nagyon gyakori probléma a nem szakszerű beépítés. Ez főként szigeteléskor, színezéskor elkövetett hibákból adódik, ami miatt nem lehetséges minőségi munkát végezni. Ezek miatt nagyon fontos, hogy kommunikáció időben történjen meg!!!
Zsalúziák

A Zsalúzia. Szinte a legmodernebb kültéri, alumínium lamellás árnyékoló, melyek hatékonyan verik vissza a napsugarakat. Lamelláinak formája lehet C, Z, illetve S alakú, míg méreténél fogva 50, 80, valamint 90 mm-es magasságú. Nagy szélerősségnek képes ellenállni, amit a két szélen futó megvezetésnek köszönhet. A megvezetés lehet sodronyos, vagy más esetben sínes. A szerkezetek színe a RAL színskála alapján rendelhető. A felhúzott lamellák csomagját, színterezett takarólemez, esetenként tok védi. A szerkezet mozgatása elenyésző százalékban kézi (tekerőkaros), túlnyomó részben motorral, távvezérlővel történik.
Garancia ideje 24 hónap!
Rovarhálók

A rovarhálók széles választékát kínáljuk kedves megrendelőinknek. A kereteket tekintve két alapanyagot megkülönböztetünk meg. Ez lehet műanyag, és alumínium. A háló üvegszálas szövésű, amely szürke színű műanyag bevonattal van ellátva, így az UV sugaraknak nagy fokban képes ellenállni. A műanyag keretes hálók túlnyomó része fehér, az alumínium keretesnél szinte bármilyen igény kielégíthető.

Típusai:
- Fix keretes
- Lehúzható rolós
- Oldalra húzható rolós (egy, illetve kétfelé)
- Nyíló
- Oldalra toló
- Pliszé (egy, illetve kétfelé húzható)
Napellenzők

A  könyökkaros napellenzők, teraszok árnyékolására nyújtanak kiváló megoldást. A szerkezet alapanyagát tekintve, túlnyomó része alumíniumból készül. A ponyvák kitekerhetőségét, hajtómű segítségével, láncos (nem sodronyos!) könyökkarok végzik. Az osztrák Sattler cég által gyártott, impregnált, UV szűrős, minőségi textileket használjuk, minden ponyvás napellenzőnk esetében.

Separet elnevezésű, nem könyökkaros napellenző, egy függőlegesen működtethető árnyékoló. Két szélén sodronyos megfeszítés biztosítja, hogy a szövetet ne cibálja a szél.

Mindkét napellenző típus kézi (hajtókaros), vagy motoros működtetésű lehet. Külön igény szerint védőtetőt szerelünk a szerkezetek fölé, hogy behúzott, illetve feltekert állapotban védve legyen a hótól, esőtől, portól, de rendelhető teljesen zárható, tokozott típusa is.

A Veranda napellenző, téli kertek  üveg tetőszerkezetének leghatékonyabb árnyékolója. Csak motorral működtethető!

Szerkezeteinkre 24 hónap garanciát vállalunk!

Minden napellenző szerkezethez extraként rendelhető: - szélérzékelő, - fényérzékelő, - esőérzékelő, - feliratozás, logózás
Egyéb külső árnyékolók

- Szélbiztos oldalfedés
- Külső napháló
- Fix lamellás árnyékoló
- Épületüveg fóliázás
- Autóüveg fóliázás
- Hőfüggöny készítés
Belső árnyékolók

Szalagfüggönyök
A szalagfüggöny előfordulási helye elsősorban irodák, pénzintézetek helységeinek nagy üvegfalai. Alkalmasak térelválasztóként, de családi házak nappalijában, de akár hálószobákban is megoldást jelenthetnek a megfelelő árnyékolásra. A lamellák szélességét tekintve 127, illetve 89 mm-esek lehetnek. Anyaga szerint fényáteresztő és fényzáró típusait különböztetjük meg. Az alumínium karnisok alapszínben fehérek, de RAL színskála alapján bármilyenre színterezhető. Plafonba és falra, (konzollal) szerelhető, egyenes, íves, vagy ferde kialakítású karnissal.
Reluxák
Roletták
Tetőtéri és normál ablakokra.
Sávrolók
Vissza a tartalomhoz